رتبهبندی اپل سیلیکون: تراشه M2 چگونه با سایر تراشههای اپل مقایسه میشود
وضعیت آخرین پردازنده اپل در مقایسه با سایر تراشههای اپل چگونه است؟ برای رسیدن به پاسخ با سافت مک همراه باشید.
-----
در قلب هر دستگاه اپل یک پردازنده قرار دارد. اپل مدتی است که از پردازندههای ساخت خودش در آیفونها و آیپدها استفاده میکند، در حالی که سری مک به تازگی وارد دومین سال برنامهی دو سالهی انتقال به تراشههای بومی اپل شده است. در حال حاضر تعداد دستگاههایی که سیلیکون خود اپل را دارند بسیار بیشتر از دستگاههای اینتلی است، و تا قبل از پایان سال 2022 به احتمال زیاد هر محصولی که تولید میکند، از یک تراشه تولید داخلی این شرکت استفاده خواهد کرد.
آنچه در مورد سیلیکون اپل قابل توجه است عملکرد آن است - تولید کنندگان بزرگ تراشه نمیتوانند تراشههای اپل را نادیده بگیرند، زیرا اپل آنها را پشت سر گذاشته است. این موضوع هم برای اپل و هم برای مشتریان اپل فوقالعاده است، اما برای کاربرانی که بر روی محصولات اپل سرمایهگذاری میکنند، مهمتر از همه درک تفاوتهای عملکرد بین هر تراشه است. دانستن عملکرد هر تراشه ایده بهتری در مورد اینکه چه محصولاتی را بخرید و این که آیا ارزش این را دارد که یک مدل بالاتر بروید یا نه، به شما میدهد.
بیایید نگاهی به مقایسه تراشه جدید M2 با سایر پردازندههای آیفون، آیپد و مک بیندازیم و ببینیم هر پردازنده چگونه عمل میکند و چه معنایی برای شما دارد. به منظور انطباق، ما از اعداد Geekbench 5 استفاده کردهایم. (نتایج ترکیبی از آنچه به دست آوردهایم و آنچه در سایت Geekbench پست شده است. ما برای رسیدن به یک آزمون وضعیت عینی، اعداد خود را با پایگاه داده Geekbench مقابله کردیم.)
پردازندههای آیفون
قبل از مقایسه عملکرد هر پردازندهی آیفون، اجازه دهید ابتدا نگاهی به مشخصات پردازندهها بیندازیم تا بتوانیم تفاوت بین آنها را درک کنیم.
حال بیایید نحوه عملکرد هر پردازنده را بررسی کنیم. جای تعجب نیست که A15 Bionic در آیفون 13 پرو سریعترین پردازنده است. آیفون 13 نیز دارای پردازنده A15 Bionic است، اما برای اولین بار، دارای یک هسته گرافیکی کمتر از آیفون 13 پرو است - که همین یک هسته گرافیکی اضافی به گوشی پرو اجازه میدهد تا 35 درصد عملکرد گرافیکی خود را نسبت به برادر غیر پرویی خود افزایش دهد.
اپل آیفون 12 را که دارای یک A14 Bionic است را همچنان میفروشد. در واقع این پردازنده خیلی هم کُندتر از A15 Bionic آیفون 13 نیست - مشخصات بین این دو پردازنده عملاً یکسان است، هستههای عملکردی A15 Bionic دارای سرعت کلاک کمی بالاتر و رم بیشتر است. اگر به جای دوربین و سایر ویژگیها اولویت اصلی شما قیمت است، به جای آیفون 13، آیفون 12 را در نظر داشته باشید.
تفاوت سرعت، بین A13 Bionic آیفون 11 و تراشههای دیگر آشکارتر است. این آخرین حضور A13 Bionic است، زیرا آیفون 11 توسط آیفون 12 به عنوان گزینهی ارزانتر جایگزین خواهد شد.
Geekbench 5 پردازندههای آیفون
پردازندههای آیپد
عرضه سرسامآور مجموعه آیپد اپل، یک ترتیب عملکردی عجیب و غریبی از پردازنده و دستگاه آن ایجاد کرده است.
A15 Bionic جدیدتر از A14 Bionic است که در آیپد ایر قبلی وجود داشت، اما شکاف عملکردی بین این دو اندک است، که احتمالاً یکی از دلایلی است که اپل هنگام ارتقاء آیپد ایر در سال 2022 از M1 استفاده کرد. A15 Bionic در این تبلت برای حفظ دمای عملکرد مناسب باید کلاک پایین باشد، بنابراین به سرعت A15 Bionic در آیفون 13 پرو نیست.
آیپد پروهای مجهز به M1 و آیپد ایر، سریعترین مدلها هستند و فاصلهی بین آنها و آیپد و آیپد مینی قابل توجه است. عرضهی متناوب، پیشبینی اینکه اپل با پردازندههای آیپد و آیپد مینی چه خواهد کرد را دشوار میکند. آیپد احتمالاً در ارتقاء بعدی خود A15 Bionic را دریافت خواهد کرد، اما آیپد مینی چطور؟ ممکن است M1 برای فرم آیپد مینی حرارت زیادی داشته باشد، اگر چه میتواند نسخهای با کلاک پایین را اجرا کند.
Geekbench 5 پردازندههای آیپد
پردازندههای مک
با تراشههای سری M اپل برای مک، برنامه عرضهی این شرکت ابتدا شامل نسخه پایه برای مکبوک ایر، مکبوک پرو 13 اینچ و سایر مکها میشود؛ سپس اپل این نسخه پایه را تغییر میدهد تا نسخههای پیشرفتهتری عرضه کند.
آخرین تراشه از سری M تراشه M2 است که با مکبوک پرو 13 اینچ جدید و مکبوک ایر در تابستان 2022، درست پس از WWDC (کنفرانس جهانی توسعه دهندگان اپل) عرضه شد. در این مکها M2 جایگزین M1 میشود، اما اپل ممکن است همچنان مدلهای M1 را به عنوان گزینههای ارزانتر، مانند مکبوک ایر 999 دلاری، عرضه کند.
اپل ادعا میکند که در تراشه M2 عملکرد عمومی پردازنده 18 درصد نسبت به M1 بهبود یافته است. در تست پردازنده چند هستهای، میتوانیم ادعای اپل را تأیید کنیم. در تست پردازنده تک هستهای افزایش 13 درصدی کمتری را برای M2 نشان داد.
M1 Ultra یک تراشه هیولاطور است که عملکرد چند هستهای پردازنده M1 Max را دو برابر میکند که نیمی از هستههای پردازنده M1 Ultra را دارد. در عملکرد پردازنده گرافیکی نیز به همین صورت است.
در مورد M1 Max، جیسون اسنل (Jason Snell) اشاره کرده است که با عملکرد گرافیکی، خود را از M1 Pro جدا میکند - یک پردازنده گرافیکی 32 هستهای آن را تقویت میکند. تنها دستگاهی که ما شخصاً آن را آزمایش نکردهایم، پردازنده مرکزی 8 هستهای و پردازنده گرافیکی 14 هستهای M1 Pro در مکبوک پرو 14 اینچ 1.999 دلاری است، اما بنچمارکهای آنلاین، عملکرد پردازنده را حدود 20 درصد کُندتر از پردازنده مرکزی 10 هستهای و پردازنده گرافیکی 16 هستهای M1 Pro نشان میدهند.
مقایسه جالبی بین پردازنده 8 هستهای M1 Pro و پایین ردهی M1 را میتوان یافت. M1 Pro هشت هستهای حدود 30 درصد افزایش را نشان میدهد، در حالی که مکبوک پرو 14 اینچ 1.999 دلاری حدود 33 درصد بیشتر از مکبوک پرو 13 اینچ 1.499 دلاری مبتنی بر M1 هزینه دارد. از نظر عملکرد خالص، شما کمی بیشتر از یک دلار به ازای هر درصد پرداخت میکنید.
تراشهای که همهی این اتفاقات را شروع کرد M1 بود. ممکن است که این تراشه در مقایسه با M1 Pro و M1 Max کُندتر به نظر برسد، اما این به معنای ضعیف بودن این پردازنده اصلی اپل نیست. با خاطر داشته باشید که M1 پردازندههای اینتلی را پشت سر گذاشته است و در نتیجه قیمت و عملکرد قابل توجهی دارد.
Geekbench 5 پردازندههای مک
مقایسه تمام پردازندهها
اگر تمام اعداد عملکرد را در یک نمودار قرار دهید چه چیزی به دست میآورید؟ نموداری تا حدودی قابل پیشبینی، با مکهای M1 Pro و M1 Max در صدر جدول و پس از آن ترکیبی از آیپدها و آیفونها. دارندگان آیپد پرو میتوانند بگویند که تبلت آنها به سرعت یک مکبوک ایر است (یا دارندگان مکبوک ایر میتوانند بگویند که لپتاپ آنها مانند یک آیپد پرو عمل میکند) و این گفته اغراق نیست. و تفاوت بین آیفون اس ای 399 دلاری و آیفون 13 پرو مکس 1.099 دلاری به اندازه قیمت آنها زیاد نیست.
Geekbench 5 سیلیکون اپل
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تراشههای بومی اپل، مقالات زیر را مطالعه کنید:
راهنمای تراشه M1 (تراشههای M1 و M1 Pro و M1 Max و M1 Ultra)
تراشه M1 و فراتر از آن: هرآنچه باید در مورد تراشههای بومی مک اپل بدانید
M1 Ultra در مقایسه با M1 Max: دو برابر بهتر، اما نه دو برابر سریعتر
تراشه M2 اپل: آنچه باید در مورد آن بدانید
- برچسبها : اپل , تراشه اپل , پردازنده اپل , پردازنده گرافیکی اپل , اپل سیلیکون , سیلیکون اپل , مقایسه تراشههای اپل , پردازندههای آیفون , تراشههای آیفون , پردازندههای آیپد , تراشههای آیپد , پردازندههای مک , تراشههای مک , تراشه M1 , تراشه M2 , تراشه M1 Max , تراشه M1 Ultra , تراشه M1 Pro , پردازنده M1 , پردازنده M2 , پردازنده M1 Max , پردازنده M1 Ultra , پردازنده M1 Pro , بنچمارک پردازندههای آیفون , بنچمارک پردازندههای آیپد , بنچمارک پردازندههای مک , آیفون , آیپد , مک , مقایسه پردازندههای اپل , مقایسه پردازندههای آیفون , مقایسه پردازندههای آیپد , مقایسه پردازندههای مک
- دستهها : مقایسه
- تاریخ انتشار : 1401/06/15
- ارسال شده توسط : حسن موسوی
هنوز نظری برای این مطلب ثبت نشده است، برای ارسال نظر لطفا وارد شوید..