با کنترلهای والدین رایگان در مک او اس از فرزندتان محافظت کنید. در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چه کارهایی میتوانید انجام دهید و چگونه آنها را تنظیم کنید. با سافت مک همراه باشید.
-----
مکها دستگاههای فوقالعادهای هستند که بچهها میتوانند از آن برای کشف دنیای اینترنت استفاده کنند و اولین قدمهای خود را در رابطهای که احتمالاً یک رابطهی مادامالعمر با فناوری خواهد بود، بردارند. اما همچنین میتواند آنها را وارد دنیایی از محتوا کند که ممکن است مناسب آنها نباشد. برای جلوگیری از چنین خطراتی، اپل طیفی از کنترلهای والدین را در مک او اس گنجانده است که این امکان را به شما میدهد تا نوع محتوایی را که دیده میشود محدود کرده و تعیین کنید که چه مقدار میتوانند از دستگاه استفاده کنند.
واضح است که Parental Controls (کنترلهای والدین) بخش سودمندی از مک او اس است، اما واقعیت این است که یافتن آن از زمان مک او اس کاتالینا کمی دشوارتر شده است. قبل از کاتالینا، این تنظیمات سودمند در بخش Parental Control در System Preferences (تنظیمات برگزیده سیستم) پیدا میشد. از زمان کاتالینا، اپل کنترلهای والدین را در بخش Screen Time (زمان استفاده از دستگاه) در System Preferences پنهان کرده است.
در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه یک حساب کاربری کودک بسازید و کنترلهای والدین را در مک خود تنظیم کنید تا فرزندان کوچکتان هنگام استفاده از مک او اس ایمن باشند.
اولین قدم این است که یک حساب کاربری اختصاصی برای فرزندتان ایجاد کنید تا محدودیتهایی را که اعمال میکنید در نهایت بر عملکرد خود شما تأثیر نگذارد. روش تنظیم حساب کاربری برای فرزندتان بسته نسخهی مک او اسی که استفاده میکنید کمی متفاوت است.
مک او اس کاتالینا و نسخههای جدیدتر:
مک او اس موهاوی و نسخههای قدیمیتر:
بهترین راه برای محافظت از فرزندتان، استفاده از قابلیت Family Sharing (اشتراکگذاری خانوادگی) است. اشتراکگذاری خانوادگی این امکان را به شما میدهد تا تنظیمات برای کل خانواده (حداکثر پنج نفر) را از هر یک از دستگاههای اپلی خود مدیریت کنید.
برای استفاده از اشتراکگذاری خانوادگی، هر یک از اعضای خانواده باید با اپل آیدی خود وارد سیستم شوند. خوشبختانه تنظیم کردن یک اپل آیدی برای فرزندتان آسان است. اما اگر ترجیح میدهید که هیچ نگرانی نداشته باشید، راههای دیگری نیز برای مدیریت آنها وجود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
برای راهاندازی اشتراکگذاری خانوادگی، مراحل زیر را دنبال کنید:
برای کسب اطلاعات بیشتر، راهنمای کامل ما در مورد «آموزش تنظیم اشتراکگذاری خانوادگی در آیپد، آیفون و مک» را مطالعه کنید.
در صورتی که اشتراکگذاری خانوادگی (در بالا) را تنظیم کردهاید، برای تنظیم کنترلهای والدین در مک خود مراحل زیر را دنبال کنید:
در ستون سمت چپ گزینههای بیشتری را مشاهده خواهید کرد که در ادامه به تفصیل در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.
اگر کنترلهای والدین را از طریق اشتراکگذاری خانوادگی راهاندازی کنید، میتوانید تنظیمات را بین تمام دستگاهها به اشتراک بگذارید.
اگر ترجیح میدهید که مسیر اشتراکگذاری خانوادگی را نروید، همچنان میتوانید کنترلهای والدین را از طریق حساب کاربری کودک در مک راهاندازی کنید. بسته به نسخهی مک او اسی که استفاده میکنید، روش کار کمی متفاوت خواهد بود.
با ورود به حساب کاربری مک فرزندتان شروع کنید: بر روی آرم اپل کلیک کرده و از سیستم خارج شوید (log out)، سپس دوباره با حساب کاربری فرزندتان وارد شوید. اگر مک او اس شما از طریق گزینههای راهاندازی راهنمایی میکند، کافیست مواردی مانند راهاندازی اپل آیدی را نادیده بگیرید و اگر ترجیح میدهید اکنون این کار را نکنید.
مک او اس کاتالینا و نسخههای جدیدتر:
اگر از مک او اس مانتری یا هر یک از نسخههای قدیمیتر تا کاتالینا استفاده میکنید، مراحل زیر را دنبال کنید:
مک او اس موهاوی و نسخههای قدیمیتر
همانند روش اشتراکگذاری خانوادگی، تعدادی گزینهی دیگر از جمله Downtime (وقفه انداختن)، App Limits (محدودیتهای برنامه)، و Content & Privacy (محتوا و حریم خصوصی) را در ستون سمت چپ مشاهده خواهید کرد. در ادامه در مورد این محدودیتها با شما صحبت خواهیم کرد.
دو گزینهی ارائه شده در قسمت Screen Time عبارتند از Share across devices و Use Screen Time Passcode.
با انجام این تنظیمات، زمان آن فرا رسیده که به پیکربندی عناصر مختلف Screen Time بپردازیم. در مرحلهی بعد، کنترلهای مختلفی از جمله Downtime و App Limits و Content & Privacy را اجرا میکنیم تا بتوانیم آنها را مطابق با نیازهای خود تنظیم کنیم. در صورتی که از اشتراکگذاری خانوادگی استفاده نکنید، این تنظیمات یکسان هستند.
Downtime / وقفه انداختن
Downtime (وقفه انداختن) به شما امکان میدهد زمانهایی را تنظیم کنید که مک در دسترس کاربر نباشد. اگر میخواهید تماشای نتفلیکس در اواخر شب را محدود کنید یا ترجیح میدهید در زمانهای خاصی از مک دور باشد، این کار سودمند است. (برای اینکه Downtime در دستگاههایی که فرزندتان استفاده میکند کار کند، باید به نسخهی جدید مک او اس و دیگر سیستم عاملهای اپل بروزسانی شوند).
راهاندازی ویژگی Downtime (وقفه انداختن) در مک او اس
App Limits / محدودیتهای برنامه
همان طور که از نام آن پیداست، این تنظیم به شما امکان میدهد روی مدت زمانی که فرزندانتان در روز صرف برنامهها میکنند، کنترل داشته باشید.
راهاندازی ویژگی App Limits (محدودیتهای برنامه) در مک او اس
Communication Limits / محدودیتهای ارتباطی
این تنظیم محدودیتی برای دسترسی به محتوا ندارد، بلکه افرادی را که فرزندانتان میتوانند در ساعات Screen Time (زمان استفاده از دستگاه) با آنها صحبت کنند، مشخص میکند. میتوانید آن را به مخاطبین موجود (احتمالاً توصیه شده) یا هر کسی محدود کنید. همچنین بخشی برای زمانی که Downtime (وقفه انداختن) لازمالاجرا است وجود دارد. اساساً، اگر میخواهید آنها تکالیف خود را انجام دهند بدون اینکه با چت کردن با دوستان حواسشان پرت شود، اینجا همان جاییست که باید تنظیم کنید.
راهاندازی Communication (محدودیتهای ارتباطی) در مک او اس
Always Allowed / همیشه مجاز
یکی دیگر از تنظیمات سرراست Always Allowed (همیشه مجاز) است که محدودیتهای Downtime و App Limits را لغو میکند و دسترسی همیشگی به برنامههای خاص را میدهد.
راهاندازی ویژگی Always Allowed (همیشه مجاز) در مک او اس
دستهی آخر در ستون سمت چپ Content & Privacy (محتوا و حریم خصوصی) است و اگر میخواهید از فرزندانتان محافظت کنید، احتمالاً این مهمترین بخش است.
Content & Privacy / محتوا و حریم خصوصی
ویژگیهای قبلی بیشتر به دسترسی و محدودیتهای زمانی مربوط میشدند، اما این یکی به شما این امکان را به شما میدهد که نوع محتوایی که فرزندتان میتواند مشاهده کند را تعیین کنید. تنظیمات جزئیتر مختلفی وجود دارد که وبسایتها و نتایج جستجوی بزرگسالان، متن ترانهها و کلمات صریح در فیلمها و موسیقیها را محدود میکند، بعلاوهی اینکه آیا میخواهید فرزندتان به صورت آنلاین بازی کند یا خیر.
تنظیم Content & Privacy (محتوا و حریم خصوصی) در مک او اس