بروزرسانی سیستم عامل در آیفون ساده است، اما مراحل مهمی وجود دارد که باید در نظر گرفته و آنها را انجام دهید. با سافت مک همراه باشید.
-----
اپل سالی یک بار یک بروزرسانی بزرگ در آی او اس (سیستم عاملی که بر روی تمام آیفونها اجرا میشود) انجام میدهد که ویژگیهای جدید و تغییرات رابط کاربری را به همراه دارد. همچنین تعداد زیادی بروزرسانیهای موردی و کوچکتر همراه با اطلاحات و وصلههای امنیتی نیز وجود دارد. این بروزرسانیهای کوچک نیز به همان اندازه مهم هستند.
در این مقاله در مورد تمام کارهایی که برای بروزرسانی آیفون خود به آخرین نرمافزار موجود (آی او اس 16) باید انجام دهید، صحبت خواهیم کرد. از جمله این که در صورت مواجه شدن با مشکلاتی مانند نداشتن فضای کافی یا عدم اتصال به وایفای، چه کاری باید انجام دهید.
همچنین بخوانید: آی او اس 16: هرآنچه باید در مورد آخرین سیستم عامل آیفون بدانید
بله، آی او اس 16 هم اکنون در دسترس است.
اگر Settings (تنظیمات) آیفون خود را باز کرده و بر روی General ضربه بزنید، میتوانید Software Update (بروزرسانی نرمافزار) را مشاهده کنید که باید آن را دانلود کرده و نصب کنید. اگر مدتی از انتشار بروزرسانی گذشته باشد، حتی ممکن است اعلانی را دریافت کنید که از شما میخواهد نرمافزار گوشی خود را بروزرسانی کنید.
قبل از بروزرسانی آی او اس، توصیه میکنیم که موارد زیر را انجام دهید:
در اینجا روش دانلود و نصب آخرین نسخه آی او اس در آیفون آورده شده است:
آیا واقعاً در بروزرسانی آی او اس عجله دارید ولی در حال حاضر به وایفای دسترسی ندارید؟ یا شاید هم دسترسی دارید، ولی وایفای هتل یا رستوران است، و مطمئن نیستید که بتوانید به آن اعتماد کنید؟ شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که آیا میتوانید آی او اس را با استفاده از داده تلفن همراه بروزرسانی کنید یا نه.
در گذشته، یک سقف دانلود وجود داشت، به این معنی که نمیتوانستید بیش از 200 مگابایت از طریق اتصال داده دانلود کنید. این سقف در آی او اس 13 برداشته شد، بنابراین اکنون میتوانید برنامههایی را با هر حجمی دانلود کنید. بنابراین به مسیر Settings > iTunes & App Store > App Downloads بروید. در اینجا شما میتوانید از میان گزینههای Ask If Over 200MB (بیشتر از 200 مگابایت سؤال شود) یا Always Allow (همیشه اجازه دارد) یا Always Ask (همیشه سؤال شود) یکی را انتخاب کنید.
اگر هنوز از آی او اس 12 استفاده میکنید، همچنان محدودیت داده را خواهید داشت، به این معنی که نمیتوانید آی او اس 13 یا نسخههای جدیدتر را از طریق داده تلفن همراه دانلود کنید، اما اگر یک مک داشته باشید، راهحلی نیز وجود دارد.
قبل از شروع، مطمئن شوید که تمام داده ماهانهی خود را مصرف نکرده باشید! حتی «دادههای نامحدود» نیز همیشه کاملاً نامحدود نیست و ممکن است بعداً جریمه شوید.
برای بروزرسانی آی او اس با استفاده از داده تلفن همراه (یا داده سلولار) مراحل زیر را دنبال کنید:
مک شما با استفاده از اتصال داده از آیفون شما اقدام به دانلود آخرین نسخه آی او اس میکند. سپس میتوانید از Finder برای بروزرسانی آی او اس در آیفون خود استفاده کنید.
از طرف دیگر، اگر مک شما از طریق اترنت یا روش دیگری به اینترنت متصل است، میتوانید آی او اس را با استفاده از Finder دقیقاً به همان روش بالا دانلود کنید. (توجه داشته باشید که اپل با ورود مک او اس کاتالینا آیتونز را حذف کرد، بنابراین در مکهایی که نسخههای قبل از آن را اجرا میکنند، آیتونز مواردی مانند دانلود نرمافزار را مدیریت میکند.)
اگر فضای کافی در آیفون خود ندارید، دانلود از طریق Finder یا آیتونز میتواند یک روش عالی برای بروزرسانی آی او اس باشد. بنابراین، برای انجام این کار مراحل بالا را دنبال کنید.
از طرف دیگر، میتوانید با استفاده از مقاله «چگونه در آیفون فضای آزاد ایجاد کنیم» با روشهای مختلف آزاد کردن فضای ذخیرهسازی در آیفون خود آشنا شوید.
اگر فضای کمی در آیفون خود داشته باشید، ممکن است نگران باشید که در صورت نصب بروزرسانی جدید آیفون، بخشی از اطلاعات خود را از دست بدهید. قابل درک است که برخی از مردم نگران این مسئله باشند، زیرا در گذشته چنین اتفاقی افتاده است. با این حال، باید به این صورت باشد که پس از نصب بروزرسانی آی او اس، تمام اطلاعات شما دست نخورده باقی بمانند، در غیر این صورت، خُب شما یک نسخه پشتیبان دارید، درست است؟
قبل از بروزرسانی حتماً از گوشی خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید. بخوانید: روش تهیه نسخه پشتیبان از آیفون و آیپد
ممکن است تعجب کنید که چرا آیفون شما در دسترس بودن بروزرسانی آی او اس را نشان نمیدهد. این امر چند دلیل میتواند داشته باشد.
اگر این نکات در مورد شما صدق نمیکند، سعی کنید همان طور که در بالا توضیح داده شد از طریق Finder یا آیتونز بروزرسانی را نصب کنید.
خُب، حالا شما تمام توصیههای ما را دنبال کردهاید و بروزرسانی در حال انجام است! اما ممکن است این طور به نظر برسد که آیفون شما فریز شده است یا بروزرسانی در اواخر کار گیر کرده است. در این صورت چه کاری باید انجام دهید؟
اول از همه این که، ممکن است روند بروزرسانی به کُندی انجام شود، مخصوصاً اگر درست پس از انتشار یک بروزرسانی بزرگ، تصمیم به این کار گرفته باشید. گاهی اوقات یک بروزرسانی ممکن است تمام شب طول بکشد! هر زمان که نسخه جدیدی از آی او اس منتشر میشود، توصیه میکنیم که چند روز صبر کنید تا از هجوم کاربران برای بروزرسانی کاسته شود و قبل از این که آن را بر روی دستگاه خود نصب کنید، اشکالات آن برطرف شود.
اگر فکر میکنید که بروزرسانی فریز شده است، محض احتیاط کمی بیشتر صبر کنید، چون ممکن است فقط به زمان بیشتری نیاز داشته باشد. اگر مطمئن هستید که بروزرسانی متوقف شده است، و نه این که سرعت آن کاهش یافته باشد، باید آیفون خود را ریاستارت کنید. فرآیند ریاستارت کردن آیفون به مدلی که دارید بستگی دارد، اما از آنجایی که آی او اس 16 روی هیچ نسخهی قدیمیتر از آیفون 8 اجرا نمیشود، فقط کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:
برای تمام آیفونهای دارای فیس آیدی و آیفون 8 یا آیفون SE نسل دوم:
- دکمه افزایش صدا را یک لحظه فشار داده و رها کنید.
- دکمه کاهش صدا را یک لحظه فشار داده و رها کنید.
- دکمه کناری را فشار داده و نگه دارید.
- دکمه کناری را آنقدر نگه دارید تا آرم اپل ظاهر شود. سپس آن را رها کنید.
امیدواریم بتوانید بدون هیچ مشکلی نصب بروزرسانی را دوباره شروع کنید.
یکی دیگر از دلایل توقف بروزرسانی آیفون این است که اتصال وایفای شما قطع شده باشد. اگر چند ماه پس از انتشار بروزرسانی تصمیم گرفتهاید که آن را نصب کنید، نباید مشکلی با سرورهای شلوغ یا تأخیرهای طولانی داشته باشید. در این صورت، اگر با زمان دانلود مشکل دارید، این امکان وجود دارد که شبکه وایفای شما کار نمیکند.
هنگامی که بروزرسانی آی او اس بر روی دستگاه شما دانلود شد، اپل با نمایش صفحه Verifying Update (تأیید بروزرسانی) آن را تأیید میکند. اگر دستگاه شما بر روی این صفحه گیر کرد ممکن است به این دلیل باشد که اتصال وایفای شما قطع شده است، بنابراین اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
اگر مشکل از وایفای نیست، دستگاه خود را طبق مراحل بالا ریاستارت کنید.
اگر قبل از انتشار نسخه کامل آی او اس نسخه بتای آن را نصب کردهاید، باید توجه داشته باشید که برای دریافت نسخههای غیربتای آی او اس، باید پروفایل پیکربندی اپل را از دستگاه خود حذف کنید.
شما میتوانید این کار را با رفتن به مسیر Settings > General > VPN and Device Management و انتخاب iOS Beta Software Profile و سپس انتخاب Delete Profile (حذف پروفایل) و وارد کردن رمز عبور خود برای تأیید تغییر انجام دهید. از این پس بروزرسانیهای رسمی (به جای بروزرسانیهای بتا) را طبق معمول دریافت خواهید کرد.
اگر بعداً نظر خود را تغییر دهید و بخواهید به نسخه قبلی آی او اس برگردید، چه اتفاقی میافتد؟ انجام دانگرید واقعاً کار مشکلی است، بنابراین نمیتوانیم تضمین کنیم که داشتن نسخه قدیمی به این معنی است که میتوانید به آن نسخه برگردید، اما روشی که باید استفاده کنید در اینجا آمده است.
ما یک مقاله جداگانه داریم که روش بازگشت به یک نسخه قدیمیتر آی او اس را توضیح میدهد.
و اگر آیفون شما نسخه جدید آی او اس را اجرا نمیکند، ممکن است بخواهید قبل از خرید یک آیفون جدید مقاله ما در مورد «راهنمای خرید آیفون 2022» را مطالعه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
همچنین بخوانید: آی او اس 16 در مقایسه با آی او اس 15